Yhdessäoloa ja iloa Suomi Gymnaestradassa

11.6.2018


Kesän 2018 suurin voimistelutapahtuma Gymnaestrada valtasi Turun 7.-10.6. Eliseltä tapahtumaan osallistui liki satapäinen joukko esiintyjiä ja valmentajia. Neljä päivää kestänyt festivaali piti sisällään erilaisia näytöksiä, kilpailuja, kenttäohjelmia ja koulutuksia. 

Perjantaina 8.6. Elisellä oli Itse ilkimys -teemainen hallinäytös Turun Marli Areenalla. Esityksessä voimisteli Elisen joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun valmennusryhmäläisiä, sekä rytmisen maajoukkueen urheilijoita. Itse ilkimys -esityksessä nähtiin lyhennetty versio tästä lapsia ilahduttavasta elokuvasta Sirja Lepistön koreografian välityksellä. Lavan valtasivat siis perjantaina Gru, Vektor, Margo, Edith ja Agnes, sekä muut elokuvan tutut hahmot ja yli 40 hupaisaa minionia. Elisen esitys oli onnistunut, hauska ja näyttävä ja se sai katsojilta paljon kiitosta.

Eliseläisiä nähtiin perjantaina myös Turun kaupunginteatterin iltanäytöksessä "Mikään ei mun hulluuttani muuta", kun Kokooma ja maajoukkue ottivat osaa näytökseen. Tunnelmallinen näytös on nähtävissä kokonaisuudessaan Yle Areenassa: https://yle.fi/urheilu/areena/1-4376815. Kokooma ja Elisen aikuisten Gymnaestradaryhmä nähtiin lisäksi sunnuntain päätösjuhlassa Tunne liike. Ryhmät osallistuivat näyttävään kenttäohjelmaan "Energian ympäröimä", joka tiivisti hyvin tapahtuman ytimen: voimistelun ilo ja yhdessä tekeminen.

Voimistelijoita tapahtumaan saapui kotimaan lisäksi myös ulkomailta, esimerkiksi Japanista. Yksi eliseläisten ehdottomista kohokohdista olikin perjantaina nähdä Japanin Kokushikan yliopiston miesten voimistelujoukkueen huikea esitys. Esityksessä nähdyistä upeista narutempuista puhuttiin vielä maanantainakin kotisaleilla. Erityisen hauskaa nuorten voimistelijoiden mielestä oli myös kierrellä Gymnaestradan tapahtuma-alueella ja kokeilla tapahtumapisteillä uusia urheilulajeja.

Gymnaestrada oli erittäin onnistunut ja antoi osallistujilleen hienon kokemuksen ja yhdessä olon iloa - kiitos siitä! Nähdään vuonna 2022, Suomi Gymnaestrada!