Leirit

Elisessä järjestämme arkiharjoittelun lisäksi myös  voimisteluleirejä. Tavanomaisimpia leiripaikkoja ovat Kisakallion urheiluopisto Lohjalla ja Kisakeskuksen urheiluopisto Raaseporissa. Päiväleirejä järjestetään sekä Helsingissä että urheiluopistoilla. Kaikille leireille ilmoittaudutaan jäsenrekisterin kautta. Kaikki leirit ovat erikseen hinnoiteltuja.


Päiväleirit Helsingissä 
Kesäkuussa koulun päätyttyä järjestämme kahden ensimmäisen viikon aikana Helsingissä lasten voimistellulliset päiväleirit. Leireillä osallistutaan arkipäivisin klo 9-16 (tai 8-16). Leiri sisältää voimisteluharjoituksia, ulkoliikuntaa ja tanssia. Leiripäivän aikana tarjotaan lämmin lounas. 


Elisen syysleiri (leiriä ei järjestetä 2020 syyskuusa Covid-tilanteesta johtuen)
Vuosittain syyskauden alussa pidetään Elisen perinteinen syysleiri Kisakalliossa. Leiri on viikonloppuleiri, joka on avoin seuran kaikille voimistelijoille ja heidän vanhemmilleen. Leirille voi osallistua lauantaista sunnuntaihin tai vain päiväleirille lauantaina ja / tai sunnuntaina. Koko viikonlopuksi osallistuvat majoittuvat opistolla 2-7 hengen huomeissa (vuodevaatteet ja pyyhkeet talon puolesta). Lapset voivat yöpyä joko yhdessä muiden voimistelijoiden kanssa tai oman vanhemman kanssa. Leirin ateriat syödään opiston ruokalassa, iltapala mahdollisesti sään salliessa kodassa.

Leiriohjelmassa on voimistelijoille ominaisuusharjoittelua (nopeus, kestävyys, liikkuvuus, voima) sekä varatalo- ja välinetekniikkaa. Sään salliessa ohjelmaan kuuluu myös ulkoliikuntaa. Leirille tarvitset mukaan tavalliset voimsitelun harjoitusvaatteet, ulkoliikuntavaatteet lenkkareineen sekä uimavarusteet uintimahdollisuutta ajatellen. 

Vanhemmille ei ole järjestetty erillistä liikuntaohjelmaa, mutta opiston kuntosali on käytössä aikoina, jolloin siellä ei ole muiden varauksia. Opisto tarjoaa myös hyvät ulkoliikuntamahdollisuudet ja ulkoliikuntaan on lainattavissa välineitä opiston vastaanotosta. 

Jos aikaisempaa kokemusta voimsiteluleiristä ei ole, on syysleiri hyvä tapa aloittaa. Leirille osallistuminen yhdessä vanhemman kanssa tuntuu lapsesta turvalliselta ja jatkossa on helpompi osallistua leirille myös ilman vanhempia.


Elisen valmennusryhmien leirit
Valmennusryhmien leirejä järjestetään vuosittain useita. Järjestämme sekä 2-4 päivän viikonloppuleirejä että koulujen loma-aikoina myös pitempiä vajaan viikon mittaisia leirejä. Myös valmennusryhmien leireillä on usein päiväleirimahdollisuus. Ryhmän oma valmentaja informoi kauden alussa harjoitussuunnitelmaan kuuluvista leireistä. Leirien harjoitusohjelma määräytyy harjoitus- /kilpailukauden vaihdeen mukaan. Mikäli leireille osallistuminen edellyttää poissaoloa koulusta, on leiriohjelmaan varattu aikaa myös koulutehtävien tekoon. Kouluun saa tarvittaessa myös valmentajalta kirjeen, jossa poissaolo perustellaan. Poissaolo koulusta edellyttää luonnolisesti poissaolopäivien korvaavien koulutehtävien moitteetonta hoitoa.


Ulkomaan leirit
Valmennusryhmien voimistelijoille voidaan harkinnan mukaan järjestää myös leirimahdollisuuksia ulkomailla. Ulkomaanleiritystä toteutetaan pääsääntöisesti koulujen loma-aikoina.


Voimisteluliiton leirit
Elisen valmennusryhmien voimistelijat voivat osallistua myös Voimisteluliiton avoimille leireille sekä rinkileireille. Rytmisen voimistelun ja joukkuevoimistelun rinkipaikan vastaanottaminen edellyttää sitoutumista rinkitoimintaan vuoden ajaksi.


Leiri osallistumisen peruuntuminen 
Kaikki leiri ilmoittautumiset ovat sitovia.Urheiluopiston leireille tulee toimittaa lääkärintodistus 7vrk sisällä leirin aloituspäivästä. Urheiluopistot saattavat veloittaa toimistomaksun, mutta yli menevät osuus voidaan palauttaa lääkärintodistusta vastaan.