Tanssillinen voimistelu

Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji. Tanssillisen voimistelun ydin on keskustalähtöisyys ja liikkeen virtaavuus. Perusvoimistelutaidot muodostavat lajin pohjan, jonka lisäksi harjoitellaan oikeanlaista keskustaliikuntatekniikkaa ja liikkeiden ja hengityksen sitoutumista toisiinsa. Vartalotekniikan rinnalla harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa. Tanssillinen voimistelu sopii kaikille, jotka haluavat pitää huolta ryhdistään, liikkuvuudestaan sekä nauttia tanssin ja voimistelun yhdistämisestä. Lisää tanssillisesta voimistelusta voit lukea Suomen voimisteluliiton sivuilta.

Elisessä tanssillista voimistelua voi harrastaa Flow Gym -tunnilla sekä tanssillisen voimistelun kilpailevissa Kokooma ja Kantama -joukkueissa.
Ilmoittautuminen

Flow Gym
Tule mukaan voimistelemaan aikuisten voimisteluryhmään, jossa pääasia on voimistelusta saatava hyvä fiilis. Tunneilla harjoitellaan tanssillisen voimistelun perusteita.

  • Ryhmää ohjaa Karoliina Holmström.
    Harjoitukset pidetään ke klo 17-18.00. Kampin liikuntahalli.

Kokooma (tanssillisen voimistelun joukkue yli 20-vuotiaille)

Kokooma on Elisen kilpaileva aikuisten joukkue, joka kilpailee tanssillisen voimistelun yli 20-vuotiaiden sarjassa. Kokoomassa voimisteleminen on kokonaisvaltainen harrastus, sillä joukkueella ei ole valmentajaa, joka suunnittelisi tunnit vaan jokainen joukkueen jäsen organisoi joukkueen toimintaa. Vastuualueet jakautuvat niin koreografian suunnittelusta, balettiharjoitteisiin, pukusuunnitteluun, joukkueiltojen järjestämiseen ja matkanjohtajan tehtäviin. 

Ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa ja treenit koostuvat pääasiassa tanssillisen voimistelun tekniikan ja kilpailukoreografian opettelusta. Treeneissä harjoitellaan mielellään täysillä ja pilke silmäkulmassa. Perusvoimistelun lisäksi pidämme huolta joukkueen yhteishengestä kilpailu- ja esiintymismatkoilla sekä joukkueilloissa. Ryhmä kiertää Voimisteluliiton tapahtumien ja kilpailuiden lisäksi muita tanssi- ja voimistelutapahtumia myös Suomen ulkopuolella. Kokoomalle voimistelu on siis ykkösharrastus. 

Kokooma järjestää kaksi kertaa vuodessa avoimia harjoituksia, joihin kuka tahansa voi tulla kokeilemaan tanssillista voimistelua. Jos haluaisit voimistella joukkueessa, kysele tarkempia tietoja kokeilutreeneistä kokooma(at)elise.fi.  

Tilaa Kokooma esiintymään!
Vaikka viihdymmekin treenisaleilla hyvin, on koko harrastuksen suola yleisölle esiintyminen ja elämyksen tuottaminen. Olemme esiintyneet erilaisilla ohjelmilla mm. vuosijuhlissa ja kaupunkitapahtumissa. Otathan rohkeasti yhteyttä jos mietit tanssi-/voimisteluesityksen tilaamista kokooma (at) elise.fi

Löydä meidät myös Facebookista.
Tilaa Kokooman Youtube-kanava.


Kantama
Kantama on aikuisten tanssillisen voimistelun esiintyvä ryhmä, joka on kilpaillut syksystä 2019 lähtien tanssillisen voimistelun yli 20-vuotiaiden sarjassa.
Ryhmässä on monen tasoisia ja ikäisiä voimistelijoita, joita yhdistää innostus lajiin ja tavoitteelliseen tekemiseen, hyvää fiilistä unohtamatta.
Joukkue harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Ke klo 17-19.00 Kampin liikuntahalli ja su klo 17-19.00 Elise Arena, Pirkkolan metsätie 8.

Jos kiinnostuit joukkueesta ja sinulle on jonkin verran tanssi-, voimistelu- tai muuta lajitaitoja tukevaa taustaa,  ota yhteyttä
ohjaajaan Karoliina Holmström (karoliina.holmstrom(at)gmail.com).

Kuva: Petri Vilhunen