Voimistelu harrastuksena

Kiva, että löysitte seuramme sivuille. Olemme keränneet näille sivuille apuja uusille harrastajille. Pienten lasten sivu on tarkoitettu myös huoltajille.

Lasten ja nuorten harrastevoimistelu - liikuntaa, terveyttä ja elämyksiä

Voimistelukoulu, harraste- ja esivalmennusryhmät ovat kaikille tarkoitettuja voimisteluryhmiä. Ryhmissä harjoitellaan voimistelun perustaitoja tavoitteena terveyttä edistävä liikunta, motorinen kehittyminen ja liikunnan ilo. Tarjoamme jumppaa lapsille ja nuorille ikäluokittain 3-vuotiaista alkaen.

Ryhmissä harjoiteltavat voimistelun perustaidot antavat mahdollisuuden jatkossa kiinnostuksen mukaan siirtyä rytmisen voimistelun tai joukkuevoimistelun valmennusryhmiin. Voimistelu sopii perusliikuntamuotona tukilajiksi myös muiden lajien harrastajille. Valtakunnallisiin terveysliikuntasuosituksiin perustuen suosittelemme kaikille vähintään kahta viikoittaista harjoitusta.

Jotta harjoittelu olisi motivoivaa, pyrimme löytämään jokaiselle kiinnostuksen ja tavoitteiden mukaisen ryhmän. Taitotason kehittyessä kauden aikanakin voi tarvittaessa joustavasti siirtyä ryhmästä toiseen.

Elisen ohjaajat ja harrastuspaikat
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Elisessä toimintaa ohjaavat kokeneet ja koulutetut ohjaajat. Eri puolilla Helsinkiä on tarjolla monenlaisia harrastetunteja ja esivalmennustunteja lapsille – paikasta riippumatta ohjaksissa ovat osaavat ohjaajat.
Varaathan ensimmäisellä kerralla hiukan enemmän aikaa harjoituksiin menoon, mikäli et tunne rakennusta ja salin sijaintia ennestään.

Mukaan jumppatunnille
Vaatetus: voimistelutunnille kannattaa pukeutua kevyisiin sisäliikuntavaatteisiin (esim. shortsit ja T-paita/ toppi tai voimistelupuku ja trikoot). Turvallisuussyistä tunnilla tulee olla paljaat jalat tai voimistelutossut. Pitkät hiukset tulee laittaa kiinni. Harjoituksiin on hyvä ottaa mukaan juomapullo, johon juomaksi vettä.

Ryhmän vaihto
Ryhmää voi aina vaihtaa – myös kesken kautta. Mikäli lapsenne haluaa siirtyä ryhmästä toiseen, (harrasteryhmästä esivalmennusryhmään tai valmennusryhmästä harrasteryhmään) asiasta kannattaa keskustella valmennuspäällikön kanssa.
Voimisteluharrastuksen voi myös aloittaa kesken kauden! Mikäli kiinnostuitte, ota yhteyttä seuran sähköpotsiin tai puhelinnumeroon.

Nuori harrastaja
Vaikka Elise on kilpaseura, tarjoamme paljon toimintamahdollisuuksia myös nuorille harrastajille. Kaikkien ei tarvitse harrastaa montaa kertaa viikossa! Meillä pääset esiintymään upeissa puitteissa seuran omissa näytöksissä ja tapahtumissa.
Seuramme on aktiivisesti mukana myös Voimisteluliiton, Helsingin kaupungin ja muiden tahojen tapahtumissa. Nuoret harrastajamme ovat etuoikeutettuja pääsemään mukaan tapahtumiin.