Kilpatoiminta

Stara - Lasten voimistelutapahtuma yli lajirajojen

Stara on kaikille alle 12-vuotiaille tarkoitettu esiintymistapahtuma. Myös alle kahdeksenvuotiaat voimistelijat voivat halutessaan osallistua Staraan. Starassa esiinnytään yksin, pareittain tai isommissa ryhmissä. Pisteitä tai sijalukuja ei anneta. Kaikki osallistujat saavat mitalin ja kunniakirjan. Staraan osallistumista suosittelee valmentaja, päätöksen osallistumisesta tekee lapsen huoltaja. Lue lisää Stara-tapahtumista.


Joukkuevoimistelun kilpailutoiminta


Joukkuevoimistelussa (JV) kilpaillaan kansallisesti kevätkaudella vapaaohjelmin ja syksyisin välineillä. Kilpailusarjoja on 8-vuotiasta alkaen. 8-10-vuotiaiden ja 10-12-vuotiaiden sarjoissa kaikki ikäluokan joukkueet kilpailevat samassa sarjassa. Sarjassa 12-14v. ja siitä ylöspäin joukkueet voivat valintansa mukaan osallistua joko harrastesarjan, kilpasarjan tai SM-sarjan kilpailuihin.

Lue lisää joukkuevoimistelun kilpailutoiminnasta Voimisteluliiton sivuilta.


Rytmisen voimistelun kilpailutoiminta

Rytmisessä voimistelussa (RV) kilpaillaan yksilönä, duoina / trioina ja joukkueena. Kansallisesta kilpailujärjestelmästä sekä osallistumisesta kansainväliseen kilpailutoimintaan vastaa Suomen Voimisteluliitto.

Kilpailujärjestelmään kuuluvat:

  • Välinekilpailut
  • Luokkakilpailut
  • Ikäkausikilpailut
  • SM-kilpailut ja arvokisakarsinnat

Lue lisää rytmisen voimistelun kilpailutoiminnasta Voimisteluliiton sivuilta.


Kilpailutoimintaan osallistuminen Elisessä

Elisessaä kaikille halukkaille pyritään tarjoamaan mahdollisuus osallistua kilpailutoimintaan taitotasoaan vastaavissa kilpailuissa. Valmennusryhmissä oma valmentaja suosittelee ryhmänsä voimistelijoille sopivia kilpailuja. Kilpailuihin osallistuminen antaa uusia kokemuksia, esiintymisvarmuutta ja kehittää voimistelutaitoja. Saat onnistumisen elämyksiä ja opit käsittelemään myös pettymyksiä.

Voimisteluliiton sivuilta voit lukea lisää kilpailemisesta eri ikäluokissa rytmisessä voimistelussa ja joukkuevoimistelussa.


Käytännön asioita kilpailutoiminnasta

Staralle ja kilpailuihin osallistuvat voivat lainata välineitä ja asuja seuran varastosta. Puvun vuokra on n.10-50€/kausi, ja laskutetaan kilpailulaskutuksen yhteydessä. Kysy tarvittaessa lisää omalta valmentajaltasi. Pukujen vuokralla rahoitetaan pukujen pesu ja kunnostaminen.


Jokainen Staralle tai kilpailuihin osallistuva tarvitseen staralisenssin tai kilpailulisenssin. Lisenssi on voimassa 1.9.-31.8. ja oikeuttaa osallistumaan Voimisteluliiton alaiseen kilpailutoimintaan.

Jokaiseen  Staraan ja kilpailuun on lisäksi ilmoittautumismaksu. Sovittuanne valmentajan kanssa osallistumisesta kilpailuun, saatte sähköpostiinne laskun ilmoittautumismaksusta. Maksu palautetaan lääkärintodistusta vastaan mikäli osallistuminen peruuntuu sairauden vuoksi. Huom! Kilpailun järjestäjä saattaa periä toimistomaksun, peruutustapauksissa. Tämän yli menevä osa palautetaan takaisin asiakkaalle.  Mikäli osallistuminen peruuntuu muusta syystä, ei järjestävä seura palauta maksua.