Kilpatoiminta

Stara - Lasten voimistelutapahtuma yli lajirajojen

Stara on kaikille tarkoitettu esiintymistapahtuma. Starassa esiinnytään yksin, pareittain tai isommissa ryhmissä. Pisteitä tai sijalukuja ei anneta. Kaikki osallistujat saavat mitalin. Staraan osallistumista suosittelee valmentaja. Lue lisää Stara-tapahtumista.


Joukkuevoimistelun kilpailutoiminta


Joukkuevoimistelussa (JV) kilpaillaan kansallisesti kevätkaudella vapaaohjelmin ja syksyisin välineillä tai vapaaohjelmilla. Kilpailusarjoja on 8-vuotiasta alkaen. 8-10-vuotiaiden ja 10-12-vuotiaiden sarjoissa kaikki ikäluokan joukkueet kilpailevat samassa sarjassa. Sarjassa 12-14v. ja siitä ylöspäin joukkueet voivat valintansa mukaan osallistua joko harrastesarjan, kilpasarjan tai SM-sarjan kilpailuihin.

Lue lisää joukkuevoimistelun kilpailutoiminnasta Voimisteluliiton sivuilta.


Rytmisen voimistelun kilpailutoiminta

Rytmisessä voimistelussa (RV) kilpaillaan yksilönä, duoina / trioina ja joukkueena. Kansallisesta kilpailujärjestelmästä sekä osallistumisesta kansainväliseen kilpailutoimintaan vastaa Suomen Voimisteluliitto.

Kilpailujärjestelmä on uudistunut ja nyt  ikäsarjoissa (8v. - naiset) kilpaillaan tason ja tavoitteiden mukaan luokissa A, B ja C. Uudistus koskee sekä yksilö-, duo/trio että joukkuesarjoja.

Lue lisää rytmisen voimistelun kilpailutoiminnasta Voimisteluliiton sivuilta.


Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä

Merkkijärjestelmä on rytmisessä voimistelussa kilpailemista tukeva järjestelmä. Merkkijärjestelmän tavoitteena on mm. tuke valmentajia valmennuksen suunnittelussa ja ohjata voimistelijoita opettelemaan voimistelutaitoja progressiivisesti ja monipuolisesti. Merkkisuoritusten avulla voidaan kannustaa ja motivoida sekä ohjata löytämään oikea omaa tasoa ja tavoitteita vastaava linja rytmisen voimistelun monipuolisessa kilpailujärjestelmässä.  Pronssi-, hopea- ja kultamerkkiä suoritetaan seuroissa. Timanttimerkkitestit taas ovat Voimisteluliiton alaisia. Voimistelija palkitaan kyseisen tason merkillä, kun hän on suorittanut kussakin merkissä vaaditun määrän liikkeitä joko seuran järjestämissä testitilaisuuksissa tai Voimisteluliiton Timanttimerkkitesteissä.

Lisätietoa rytmisen voimistelun merkkijärjestelmästä Voimisteluliiton sivuilla.


Kilpailutoimintaan osallistuminen Elisessä

Elisessä kaikille halukkaille pyritään tarjoamaan mahdollisuus osallistua kilpailutoimintaan taitotasoaan vastaavissa kilpailuissa. Valmennusryhmissä oma valmentaja suosittelee ryhmänsä voimistelijoille sopivia kilpailuja. Kilpailuihin osallistuminen antaa uusia kokemuksia, esiintymisvarmuutta ja kehittää voimistelutaitoja. Saat onnistumisen elämyksiä ja opit käsittelemään myös pettymyksiä.


Käytännön asioita kilpailutoiminnasta

Staralle ja kilpailuihin osallistuvat voivat lainata välineitä ja asuja seuran varastosta. Puvun vuokra on alk. 15€/kausi, ja vuokra laskutetaan kilpailulaskutuksen yhteydessä. Kysy tarvittaessa lisää omalta valmentajaltasi. Pukujen vuokralla rahoitetaan pukujen pesu ja kunnostaminen.


Jokainen Staralle tai kilpailuihin osallistuva tarvitseen staralisenssin tai kilpailulisenssin. Lisenssi on voimassa 1.9.-31.8. ja oikeuttaa osallistumaan Voimisteluliiton alaiseen kilpailutoimintaan.