Elise liikuttaa Helsingin seudun lapsia

15.5.2018
Elisen valmentajat ovat kiertäneet kevään aikana Helsingin seudun eri päiväkodeissa ja kouluilla pitämässä voimistelutunteja. Päiväkotikäynnit ovat jatkoa Suomen Voimisteluliiton viime vuonna aloittamalle koulukiertueelle, jonka tavoitteena oli tuoda voimistelulajeja näkyviksi kouluille ja aktivoida lapsia liikkumaan päivän aikana. Voimistelukoulutunteja ovat päässeet kokeilemaan esimerkiksi Päiväkoti leskenlehden, Päiväkoti Keulan ja Päiväkoti Koskelan eri eskariryhmät, sekä Päiväkoti Auringonkukan 5-vuotiaat viskarit. Pasilan peruskoululla taas päästiin tutustumaan Rope Skippingiin.

Voimistelukoulutunnit sisälsivät monipuolisesti esimerkiksi liikkumisen perustaitojen harjoittelua eläinteeman ympärillä, leikkimistä, iloista musiikkia ja eri voimisteluvälineiden kokeilua. Voimistelutunnit olivat erittäin antoisia niin lapsille, kuin Elisen valmentajille Anastasia Sergeevalle ja Seena Jäntillekin, sekä myös päiväkotien ohjaajille, jotka osallistuivat tunteihin aktiivisesti. Tunnin lopussa lapsilta kysyttiin mikä voimistelutunnilla oli ollut hauskinta ja vastaus oli lähes poikkeuksetta joko ”Kaikki!” tai ”Voimistelunauhat!”. Paras palkinto valmentajille oli, kun Päiväkoti Leskenlehden pieni eskari huudahti voimistelutunnin lopussa: ”Voisipa joka päivä olla voimistelupäivä!”. Myös päiväkotien ohjaajat olivat vaikuttuneita siitä, kuinka lapset innostuivat kaikesta voimistelutunnin sisällöstä – erityisesti voimisteluvälineiden kokeilusta. Voimistelunauhat laitettiinkin useissa päiväkodeissa heti hankintalistalle.

Pasilan peruskoulun 2.-luokkalaiset taas pääsivät kokeilemaan Rope Skippingiä Elisen ohjaajan Miriam Hägelen johdolla.  Laji oli lähes kaikille täysin uusi, joten tunnelma lajikokeilun alussa oli jännittynyt. Innostus kuitenkin pääsi kaikissa ryhmissä nopeasti valloilleen ja uutta opittiin nopeasti. Rope Skipping on lajina Suomessa vielä melko tuntematon, joten oli hienoa, kuinka Pasilan 2.-luokkalaiset innostuivat uudesta lajista. Voit lukea lisää Rope Skippingistä täällä: https://www.elise.fi/voimisteluryhmat/rope-skipping/.

Elise on aktiivisesti mukana liikuttamassa Helsingin seudun lapsia ja nuoria. Päiväkoti- ja kouluvierailujen lisäksi seura esimerkiksi pitää viikoittain maksuttomia EasySport voimistelutunteja Latokartanossa, sekä osallistuu aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin, kuten unelmien liikuntapäivään ja Arabian katufestivaaleille esiintymisten ja välinekokeilupisteiden muodossa. Voimistelu kehittää monipuolisesti liikunnallisia ja motorisia taitoja, terveyttä, fyysistä kuntoa sekä psyykkisiä voimavaroja. Voimistelu on harrastus, joka tuo iloa ja elämyksiä. Päiväkoti- ja kouluvierailut olivat erittäin onnistuneita ja niiden tavoite täyttyi: kaikilla oli hauskaa, lapset innostuivat liikkumaan posket punaisiksi ja voimistelulle saatiin taas hieman lisää tunnettavuutta.