Elisen voimistelijat valmiina EM-kilpailuihin

13.5.2019Rytmisen voimistelun nuorten maajoukkueessa voimistelevat eliseläiset Linnea Haikarainen,
Emilia Helin, Viliina Sipilä, Nuppu Tapaninen ja Jenni Tarkiainen suuntaavat alkavalla viikolla
Bakuun rytmisen voimistelun EM-kilpailuihin. Joukkueessa voimistelee heidän lisäkseen SC
Vantaata edustava Polyxeni Ioannidou.


Joukkue on harjoitellut kahta kilpailuohjelmaansa viime vuoden elokuusta alkaen valmentajiensa Iida Ritokosken, Sirja Lepistön ja Klara Kodran johdolla. Ahkeran harjoittelun tuloksena ohjelmat on saatu hyvään kuntoon ennen kevätkauden viimeistä kilpailua. Kevään 2019 aikana joukkue on kiertänyt ahkerasti kansainvälisiä kilpailuja Tartossa, Kiovassa ja Sofiassa. Välinefinaaliin tiensä joukkue selvitti jokaisessa kilpailussa joko kummallakin tai toisella ohjelmalla. Kauden toistaiseksi parhaat sijoitukset nauhaohjelmalla nähtiin Deriugina Cupissa 15.-17.4. joukkueen sijoittuessa finaalissa upeasti neljänneksi. Sofia Cupissa 4.-6.4. nähtin taas huippusuorituksia vanteella joukkueen voimistellessa vannefinaalissa jälleen neljännelle sijalle.


Sofiaan joukkue matkusti myös toistamiseen ystävyysleirille 13.-18.4. harjoittelemaan yhdessä Bulgarian nuorten maajoukkueen kanssa. Leirin kohokohtia olivat harjoittelu upeassa hallissa, Bulgarian joukkueeseen ja heidän valmentajiinsa tutustuminen sekä ohjelmista saatu palaute. Palautetta ja apua joukkue sai Bulgarian entisiltä huippuvoimistelijoilta ja maailmanmestareilta: Maria Gigovalta (FIG:n teknisen komitean jäsen), Maria Petrovalta (UEG:n presidentti) ja Hristiana Todorovalta (Rion 2016 olympialaisten pronssimetalisti).


Bulgarian leirin jälkeen ohjelmia on hiottu ja harjoiteltu sekä kotisaleilla Helsingissä että Kisakallion urheiluopistolla. Joukkueen suuntaa Bakun EM-kilpailuihin tiistaina 14.5. Kilpailurupeama alkaa torstaina 16.5. viiden vanteen ohjelmalla. Nuorten joukkueiden suoritukset viidellä nauhalla nähdään lauantaina 18.5.

Lisätietoja kilpailuista löytyy UEG:n nettisivuilta: http://www.ueg.org/event/2019-european-
championships-rhythmic-gymnastics/overview


Iloa ja onnea kilpailumatkalle Linnea, Emilia, Viliina, Nuppu, Jenni, Xenia, Iida ja Sirja!