Glorialle EM-pronssia!

26.5.2023

Gloria edusti Suomea 27.-28.5.2023 joukkuevoimistelun Euroopan Mestaruus kilpailussa Vantaalla Energia Areenalla. Gloria onnistui sekä alkukilpailun että finaalipäivän suorituksissaan upeasti ja se palkittiin EM-pronssilla. EM-pronssi oli tavoiteltu jatkumo viime vuoden MM-pronssille. Samassa kilpailussa kilpailtiin myös World Cup III -kisan titteleistä ja Gloria nappasi myös World Cup -pronssia. Suomi nappasi naisten sarjassa myös EM-kultaa joka meni tamperelaisjoukkue Mineteille. 

“Huippufiilis. Ihana saada EM-mitali, kova työ palkitaan. Oli myös mahtavaa, että päästiin parantamaan suoritusta, ja näyttämään parasta Gloriaa finaalissa. Alkukisan jälkeen vietettiin joukkueen kanssa yhteistä aikaa ja tehtiin ihan muuta. Joukkuehenki on meidän vahvuutemme”, Glorian kapteeni Erika Luoto kertoo. 

Gloriassa voimistelee 12 urheilijaa Elisestä ja PNV:stä: Henni Hölttä, Milla Jääskeläinen, Elma Kaasalainen, Josefina Ketola, Nora Kuusisto, Sara Linna, Erika Luoto, Noora Luoto, Hertta Martikainen, Tiara Reyes, Justiina Tiittanen ja Varvara Yulle. Joukkuetta valmentavat Riikka Penttilä (päävalmenatja), Riia Kivimäki (koreografi), Tinja Salminen ja Pia Räikkä. Tukitiimiin kuuluvat myös baletinohjaaja Hanna Korjus sekä fysiikkavalmentaja Sergio Navadijo.

Suuret onnittelut voimistelijat, valmentajat ja tukitiimi sekä muut Suomen mitalistit!