Kilpailukausi täydessä vauhdissa

14.5.2021

Toukokuun alkupuolella Elisen voimistelijat ovat kisanneet urakalla niin livenä kuin virtuaalisestikin

Keväään ensimmäiset rytmisen voimistelun luokkakilpailut  käytiin virtuaalisena 8.-9.5.2021. Elisen voimistelijat kilpailivat  1- ja  4-luokissa.

Lauantaina 4-luokassa kilpaili Hanna Leino ja Sini Vanonen. Hanna kilpaili  vapaaohjelmallaan sekä keila- ja vanneohjelmillaan, jotka onnistuivat häneltä rohkeasti ja lähes virheittä.  Sini kilpaili  vapaaohjelman lisäksi  vaikeutetuilla pallo- ja vanneohjelmillaan. Molemmat tytöt sijoittuivat upeasti kategoriaan 1.

Sunnuntaina seuramme huikeat 37  voimistelijaa pääsivät näyttämään osaamistaan 1-luokassa, joista jopa 17 saavuttivat luokkanousun seuraavaan luokkaan!

Joukkuevoimistelun lasten joukkueet osallistuivat 8-9.5.  kevään ensimmäisiin virtuaalikilpailuihin. Kaikki Elisen JV joukkueet ovat sarjanousijoita tänä keväänä ja viikonlopun kisat oli myös debyytti uudessa sarjassa. Voimistelijat olivat innoissaan, että päästiin kilpailemaan pitkän tauon jälkeen. Vaikean harjoittelukauden jälkeen, kevään Korona-tilanteesta johtuen, on ohjelmien harjoittelu ollut vielä erityisen haasteellista. Nyt kun päästään taas harjoittelemaan ohjelmia niin, että voidaan tehdä oikeissa kuvioissa ja suorittaa yhteistyöliikkeet, päästään ohjelmia hiomaan ihan erilailla seuraavia kilpailuja varten.
Kilpailukauden avasivat OVO Kevät Cupissa sekä SC Vantaa Cupissa Team Plie, Plie Flex, Releve Kids, Elise Kids, ja Elise Mini. Tsemppiä harjoituksiin!

Yhteistyöjoukkueet Gloria ja Gloria jr (Attitude Sports, Elise, PNV ja TapVo) kisasivat 8.9. Bulgarian WC valintakilpailussa. Naisten joukkue Gloria rikkoi 19 pisteen rajan  ja sijoittui kolmanneksi. Välimatkaa 1. sijaan oli enää 0,5 pistettä! Gloria Junior sijoittui jaetuelle 5. sijalle nostaen myös tasoa kisa kisalta.

Riia Kivimäki, molempien joukkueiden koreografi, kommentoi: "Hyvä kisa tähän kohtaan! Molemmat joukkueet ovat tehneet määrätietoista työtä kauden alusta saakka ja olemme pystyneet nostamaan tasoa jokaiseen kilpailuun.  Viimeisinä viikkoina olemme keskittyneet erityisesti vartalonkäyttöön ja dynamiikkaan,"

Rytmisen voimistelun maajoukkue pääsi pitkän odotuksen jälkeen jälleen kilpailemaan kansainväliselle areenalle World Cup -kilpailussa Bakussa 7.-9.5.2021.  Vanne-keilalla oltiin vain 0,5p. päässä fiinaalipaikasta vahvan suorituksen kera. Vaikeassa ja nopeassa pallo-ohjelmassa oli vielä yksi isompi virhe ja vielä suoritus ei riittänyt finaaliin.  Seuraavaksi jatketaan valmistautumista EM-kisoihin!
Bakussa rytmisen voimistelun maajoukkueen matkassa mukana Assi Johansson (Elise Gymnastics), Elisa Liinavuori (Elise Gymnastics), Milja Närevaara (Elise Gymnastics), Emma Rantala (Voimistelu- ja urheiluseura Elise Järvenpää), Viliina Sipilä (Elise Gymnastics) ja Amanda Virkkunen (Hämeenlinnan Voimisteluseura).

14.5.- 16.5.2021 Elisen rytmisille satoi mitaleita! Kisaviikonloppuna seuramme voimistelijoilta nähtiin upeita suorituksia Turun Liikuntaseuran järjestämässä välinekilpailussa. 9v 1-ottelun voitti Danika Ruuhimäki ja toiseksi sijoittui Ronja Sova. Saman ikäluokan 2-ottelun voittoon voimisteli Miili Nissinen. Milla Melnikova oli kilpailun toinen. 10-11v 1-ottelun Carmen Toivokainen voimisteli vanneohjelmallaan toiseksi. Saman ikäisten 2-ottelussa Seela Ruskoaho taituroi kolmanneksi. 12-13v 1-ottelun pronssille voimisteli Laura Hara. Onnea kisaajille ja tsemppiä eteenpäin harjoitteluun!

TLS CUP- kilpailussa nähtiin mitä upeampia suorituksia lasten ja nuorten sarjoissa!

8-vuotiaiden sarjassa nähtiin seuramme nuorimpia kilpailevia voimistelijoita, jotka harjoittelevat ahkerasti ryhmissä Juksut ja Möröt. Juksujen valmentaja Katja Tikhomirova kommentoi, että edellisestä kilpailusta oli nähtävillä hienoa kehitystä. Juksut saivat mahtavan ja kasvattavan kisakokemuksen aikaan ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin! Juksut-ryhmästä kilpailussa olivat mukana ihanat Isla, Sohna, Mila, Jenny ja Lilja sekä Möröistä Isla.

10-vuotiaiden sarjassa Sini Vanonen voimisteli tasaisen ottelun sijalle 3 yhteispisteillä 26.05. Sini teki molemmat ohjelmat rohkeasti ja viime kisasta olikin nähtävissä kehitystä. 11-vuotiaiden sarjassa Miira Lahtela voimisteli vanneohjelmallaan henkilökohtaiset ennätyspisteet 13.733 ja oli kovatasoisessa 2-ottelussa viides. Onnistumiset jatkuivat myös nuorten sarjoissa! Nuorten B-sarjan 3-ottelun voittajaksi taituroi Kira Harjumäki yhteispistein 35.317. Saman sarjan kolmanneksi voimisteli Hanna Leino yhteispistein 34.667. Sara Metwally kilpaili kolmanneksi nuorten A-sarjassa yhteispistein 54.566. Sara voimisteli vaikeilla ohjelmillaan tasaisen 4-ottelun.

- Kauden edetessä tytöt ovat pystyneet näyttämään myös kilpailuissa mitä osaavat ja ovat pitkäjänteisesti ja ahkerasti harjoitelleet. Se on ollut hyvin palkitsevaa urheilijoille itselleen. Kauden viimeisiin kilpailuihin haetaan vielä lisää rohkeutta ja ilmaisullista suorittamista, tyttöjen valmentaja Anastasia Sergeeva kommentoi tyytyväisenä.

14.5.- 16.5.2021

Gloria yhteistyöjoukkue kilpaili viikonloppuna 15-16.5. Moskovassa EM-kisoissa! Glorian tavoitteena oli näyttäävirtaavaa, kevyttä ja ilamisullista Gloriaa. Joukkue voimisteli seitsemänneksi pistein 17.567, mutta karsiutui maakiintiön vuoksi  sunnuntain finaalista.

-Meidän tavoitteena oli nauttia täysillä tekemisestä. Kaikilla oli mahtava fiilis ja olemme nostovirheestä huolimatta tyytyväisiä kisaan, Gloria joukkueen kapteeni Laura Airila kertoi.

Lasten JV-joukkueet Gloria junior, Elise Kids ja Releve Kids kisasivat puolestaan 16.5. PNV Cupissa. Gloria junior nappasi ylivoimaisesti kisan voiton ja jatkaa menestyksekästä debyyttikauttaan. Elise Kids voimisteli jo edellistä kisaa vahvemmin ja nappasi kategoria III. Samoin Releve Kids nappasi viikonloppuna kategorian IV. Plie Flex puolestaan kilpaili HJM Cupissa 12-14-vuotiaiden kilpasarjassa kat. V. Samassa kilpailussa 8-10 -vuotiaissa Elise Mini kat. VII ja 10-12-vuotiaissa Releve Pivot kat. VIII.

Hienoa työtä kaikki Elisen voimistelijat valmentajat, paljon onnea sekä tsemppiä taas harjoitteluun!