Tiedote

17.11.2022

Yle on 16.11.2022 julkaissut jutun, joka käsittelee rytmisen voimistelun entisten maajoukkuevalmentajien väitettyä epäasiallista toimintaa ja siihen liittyvää keskeneräistä käsittelyä Voimisteluliiton kurinpitovaliokunnassa. Jutussa on kerrottu asian yhteydessä esitettävien valmentajien työskentelevän Elise Gymnasticsin valmennustoiminnassa. Rytmisen voimistelun naisten maajoukkueen toiminta on Voimisteluliiton alaista ja hallinnoimaa, eikä Elise seurana ole tai ole ollut osallisena kyseisen toiminnan hallinnoimisessa. Elise ei ole vastaanottanut selvityspyyntöjä tai yhteydenottoja koskien epäasiallista käytöstä asianosaisten toimintaan liittyen naisten rytmisen voimistelun maajoukkuetoiminnan tai seurassa tapahtuvan valmennuksen yhteydessä.

Elise ei voi kommentoida valmentajien väitettyä toimintaa Voimisteluliiton tehtävissä, sillä kyse on ollut Voimisteluliiton, ei seuran, alaisesta ja hallinnoimasta toiminnasta. Asian keskeneräisyyden vuoksi sekä asianosaisten yksityisyyden suojaamiseksi Elise ei seurana voi kommentoida Ylen julkaisemaa juttua muutoin kuin yleisellä tasolla.

Elisellä on nollatoleranssi kiusaamiselle ja epäasialliselle käytökselle. Elise urheiluseurana on sitoutunut Olympiakomitean vastuullisuusohjelmaan ja seuran omaa varhaisen puuttumisen mallia hyödynnetään aktiivisesti turvallisen toimintaympäristön takaamiseksi kaikille seurassa toimiville.
Seuran oman vastuullisuusohjelman löydät Elisen verkkosivuilta: https://www.elise.fi/elise/vastuullisuus-voimistelussa/ 
Elisen kaikki ohjaajat ja valmentajat ovat sitoutuneet suorittamaan Väestöliiton Et ole yksin -koulutuksen tai Olympiakomitean Vastuullinen valmentaja -koulutuksen.

Voimisteluliiton kurinpitovaliokunnalla on ollut sen tarpeelliseksi katsoessaan mahdollisuus määrätä käsittelyn kohteena olevat valmentajat väliaikaiseen toimintakieltoon asian käsittelyn ajaksi, mikäli asiassa esitetty aineisto olisi antanut siihen aihetta. Kurinpitovaliokunta ei ole tällaista päätöstä kuitenkaan tehnyt, minkä vuoksi Elisellä seurana ei ole ollut mitään syytä arvioida asiaa toisin omassa toiminnassaan.


Elisen hallitus , Jouni Jokinen puheenjohtaja

                                   Riina Löfgren, varapj

                                   Susanna Kyntöjärvi

                                   Matleena Nyyssönen-Edwards

                                   Janica Kallio