Uudet ohjeistukset toimintaan alkaen 1.3.2021. Päiv. 1.3.2021

28.2.2021

Uusien viranomaispäätösten myötä toimintaamme tulee muutoksia. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt tartuntatautilain väliaikaisen pykälän 58g mukaisen päätöksen, jolla määrätään tiettyjä asiakastiloja suljettavaksi määräajaksi 1.-14.3.2021. Päätös ei koske vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien ohjattua harrastustoimintaa. ( ikä korjattu 1.3.) 

Maanantaista 1.3.2021 alkaen vuonna 2008 ( ikä korjattu 1.3.) syntyneiden ja sitä nuorempien lasten kaikki ohjattu harrastustoiminta jatkuu normaalisti, kuitenkin niin että henkilöiden välisiä lähikontakteja vältetään. Lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai samassa tilassa oleskelua alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan.

Vuonna 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien toiminta siirtyy etäharjoitteluun 1.3. alkaen. Tarkemmat tiedot etäharjoittelusta  ja mahdolliset muutokset saatte omalta valmentajaltanne. 

Koronavirusohjeistukseen perustuen tunneille voivat osallistua vain etukäteen ilmoittautuneet.

Kaikissa harjoitustilanteissa noudatamme seuraavia ohjeita, jotka ovat voimassa toistaiseksi:

  • Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Oireisen on hakeuduttava koronavirustestiin ja omaehtoiseen karanteeniin ohjeistuksen mukaisesti.
  • Yli 12-vuotiaat käyttävät kasvomaskia. Kasvomaskia käytetään kaikissa muissa tilanteissa paitsi urheilusuorituksen aikana. Kasvomaskin käytössä huomioidaan siihen liittyvät ohjeet.
  • Sisätiloihin tulevat vain harjoitukseen osallistuvat voimistelijat.
  • Saattajat eivät tule sisätiloihin. Vain saattaja, jonka lapsi ei osaa itse pukea, voi tarvittaessa tulla sisätiloihin. Aikuisella/ yli 12v. tulee olla maski aina. Tiloista tulee poistua välittömästi, kun lapsi on valmis tunnille.
  • Harjoituspaikoille tullaan juuri ennen harjoituksen alkua. Pukuhuoneissa ei voi odottaa / viettää aikaa ennen tai jälkeen harjoituksen.
  • Mikäli harjoitukseen saavutaan suoraan kotoa, tulee harjoitusvaatteet olla puettuna ulkovaatteiden alle, jotta pukuhuoneessa tarvittava aika on mahdollisimman pieni.
  • Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen.
  • Isommissa saleissa voi olla useampi ryhmä yhtä aikaa edellyttäen, että ryhmien väliset etäisyydet säilyvät eikä niillä ole yhteistä toimintaa.

Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun olympiakomitean sivuilta